Olimpos Gezi Rehberi - Elegance Hotel Kemer

Olimpos Gezi Rehberi

Gezginimizin Gözünden : ELEGANCE OLIMPOS TURU

OLIMPOS Tarihin Ayak Sesleri…

Olympos ismini ilk kez M.Ö. II. yüzyılda bastırdığı Lykia birlik sikkelerinde duyuyoruz. M.Ö. 100’de birliğin önde gelen altı şehrinden birisi olmuştur. M.Ö. I. yüzyılda Olympos’a korsanlar dadanmış, şehir korsanların yerleştiği bir yer haline gelmiştir. M.Ö. 78’de Roma komutanı Servilius Isaurieus Olympos’u korsanlardan temizleyerek şehri Roma topraklarına katmış, Roma dönemi sırasında hemen yakınındaki tabii gazların yandığı Çıralı’daki Demirci tanrı Hephaistos kültü ile büyük bir ün sahibi olmuştur.

Eğer Antalya-Finike yolundan Olympos’a gitmek istiyorsak Ulupınar’dan harabe levhasının olduğu yola sapmak gerekir.

Bu yol Olympos’un sahiline kadar indirir. Harabeye ulaşmak için çayı geçip geniş kumsalda biraz yürüdükten sonra Olympos’un içinden geçen çay kenarına ulaşılır. Çay’ın yanından giden patika yol bizi harabenin içine götürecektir. Çam ağaçlarının süslediği derin bir vadide, yüksek dağlar arasına kurulu Olimpos, özellikle sırt çantalı gezginlerin gözdesidir.

Olympos, içinden geçtiği dereciğin iki yanına yayılmıştır. Kumsaldan da görülen ve mezarların üzerinde bulunan yüksek tepe Olympos’un akropolüdür. Üzerindeki yapı kalıntıları ise Orta Çağ’da bir kale şekline sokulan surlara aittir. Bu tepeden bakıldığında Venedik misali ırmağın eşsiz güzelliğini seyredebilirsiniz. Irmak, kenarlarına yapılan poligonal teknikteki duvarlarla kanal haline sokulmuş, bugün de izlerini gördüğümüz köprü ile iki yaka birleştirilmiştir.

Olympos, içinden geçtiği dereciğin iki yanına yayılmıştır. Kumsaldan da görülen ve mezarların üzerinde bulunan yüksek tepe Olympos’un akropolüdür. Üzerindeki yapı kalıntıları ise Orta Çağ’da bir kale şekline sokulan surlara aittir. Bu tepeden bakıldığında Venedik misali ırmağın eşsiz güzelliğini seyredebilirsiniz. Irmak, kenarlarına yapılan poligonal teknikteki duvarlarla kanal haline sokulmuş, bugün de izlerini gördüğümüz köprü ile iki yaka birleştirilmiştir.

Nehrin karşı tarafının hemen kıyısında görülen pencereli yapı şehrin hamam kalıntılarıdır. Olympos’un bu kıyısına nehrin üzerindeki iri taşlara basarak geçilebilir. Burada çalılıklardan çok zor gezilebilen Olympos’un tiyatrosu bulunur. Tiyatronun tonozlu paradosları, orkestraya ve çevreye dağılmış süslü kapı ve niş parçaları burada tipik bir Roma Devri tiyatrosunun bulunduğunu gözler önüne seriyor. Tiyatro ile deniz arasında Bizans Çağı bazilikası ve suru ile nehrin kenarındaki hamam nefis bir başka yapı kalıntılarını gözler önüne seriyor. Ortada oluşan geniş açıklıktan anlaşıldığına göre şehrin agorasının ve gymnasionunun burada olduğu düşünülmektedir.

Deniz, Tatlısu, eşsiz doğa ve tarihi kalıntılar birlikteliğini sunan Olimpos kesinlikle görülmeye değerdir.

OLIMPOS NEREDEDİR ?

Olimpos, Akdeniz Bölgesinde, Antalya Kumluca’ya bağlı bir beldedir. Antalya Körfezinin batı kıyısında, Kemer ve Kumluca ilçeleri sınırında bir vadide kurulmuş. Antalya’nın beğenilen tatil yerlerinden Olimpos, Kemer’den yaklaşık 28 kilometre batıda, bağlı olduğu Kumluca ilçesine 40 dakika uzaklıkta yer almaktadır. Antalya’ya uzaklığı ise 83 kilometredir.

OLIMPOS’A NASIL GİDİLİR ?

Olimpos’a en yakın havalimanı Antalya’da yer alıyor. Antalya Havalimanı, Olimpos’a 100 km uzaklıkta. Antalya Havalimanı’na Türkiye ve dünyanın birçok şehrinden direkt uçuşlarla ulaşabiliyorsunuz. Antalya Havalimanı’ndan Olimpos’a ulaşmak için 600 nolu otobüs ile Antalya Otogarına gelmeniz gerekiyor. Antalya Otogarının Antalya İlçeler Terminalinden kalkan Kumluca, Finike, Kaş, Fethiye yönüne kalkan minibüslerle Olimpos’a gidebilirsiniz.

Çiçek Tur, Kumluca Koop, Finike Koop, Batı Antalya Tur dolmuşlarını veya otobüslerini tercih edebilirsiniz. Olimpos kavşağında ineceğinizi söyleyin. Olimpos sapağından itibaren sezonda 15 dakikada bir, sezon dışında da saat başı kalkan Likya Olimpos Tur minibüsleri ile yaklaşık 20 dakikada Olimpos’a ulaşabilirsiniz. Elegance Hotel Kemer olarak sizi hava alanından alarak hotelimize güvenli bir şekilde ulaşmanızı sağlıyoruz.

Olimpos’a kara yoluyla ulaşımı düşünenler için, Antalya’dan Kemer, Finike, Kaş yönüne doğru uzanan yol üzerinden ulaşılıyor. Kemer’i geçtikten 29 km sonra, sol taraftan Olimpos yol ayrımından sahil yönüne doğru 11 kilometre mesafede bulunuyor.

OLIMPOS’TA GECE HAYATI

Yeşilliği ve doğallığıyla insanı büyüleyen bir tatil beldesi olan Olimpos’ta hareketli bir gece hayatı beklemeyin. Hareketli bir gece hayatı yerine kafa dinlemek ve huzur bulmak isteyenlerin tercih ettiği belde olması ve doğayla iç içe olan yapısı nedeniyle hava karardığında sakinlik hakimdir. Kendine has içecek ya da içkisini alan hemen hemen herkes hava karardığında kumsalda eşsiz yakamoz eşliğinde yıldızları izleyerek sevdikleriyle vakit geçirir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Arayın